dinsdag 29 januari 2013

Eerste dag op het resort.


Om shantih

Om 8.30u opgestaan heb als een blok geslapen. Na het ontbijt moesten we naar de dokter voor een intakegesprek. De behandelingen werden gepland en daarna hebben wij een lekkere kop koffie gemaakt op onze kamer. Kamala had een dompelaartje meegenomen, zo konden we water koken en met oploskoffie heerlijk een bakkie zetten (een slimme meid is op de toekomst voorbereid).

Na de koffie gaan lunchen en na de lunch was er een lezing over Ayurveda. Samen met Kamala daar naartoe gegaan. Het was moeilijk voor mij om alles te volgen, want alles was in het Engels en ik kon niet alles verstaan.

Na de lezing was het zover de eerste behandeling stond op het programma. Eerst kreeg ik een kruidendrankje te drinken daarna begon de behandeling. Het is met geen pen te omschrijven hoe dat voelt, je drijft bijna in de massageolie en je wordt van top tot teen gemasseerd heerlijk. En dan denk je dat ze klaar zijn. Ik was al ontspannen, maar dan gaan ze met een straaltje warme olie over je hoofd, en kwam ik in een nog diepere ontspanning. Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven, maar het was geweldig. Na de massages ,dus na afloop, cocosmelk gedronken en nog heerlijk na genieten. Dit was al een feest en dan te bedenken dat dit pas de eerste behandeling is er komen er nog 12!!!!!!!!

Je mocht je 1 uur na de behandeling gaan douchen en daarna zijn we gaan eten. Dit keer met live muziek op z’n Indiaas. Het eten was weer verrukkelijk. Je bent hier op  het resort echt in een stukje paradijs op aarde. Overal waar je kijkt om je heen is het prachtig.

Lieve groeten bhavandeep.

Van Dubai naar het Ayurvedisch resort.


Om shantih

De aankomst op Mumbai 8.30u Indiase tijd. Wat een verschil met het vliegveld op Dubai en Schiphol een stuk soberder en alles was wat verouderd. Ik had mijn koffer snel te pakken en meteen stond er al een Indiase man klaar om met te helpen dragen van mijn koffers. Ik dacht wat een luxe, maar hij wilde natuurlijk geld hebben en daar was ik niet op voorbereid, want ik had nu geen roepies meer, dus die man 5 euro gegeven. Dat is heel veel geld voor een tip. Die man blij en ik 5 euro armer. Dus eerst maar eens euro’s gaan wisselen voor roepies.

Toen uit gaan zoeken waar Kamala zou landen met haar vlucht vanuit Goa. Ik daar wat rond gevraagd en ze vertelde me dat ik naar het nationale vliegveld moest en dat ik nu op het internationale vliegveld was. Volgens de reisorganisator van de rondreis was het maar een paar minuten lopen van het internationale vliegveld naar het nationale vliegveld, maar dat was echt niet zo. Je moest met een bus ongeveer 10 min. rijden. Tijdens deze trip met de bus nog gesproken met een jongeman uit Nederland die onderweg was naar Jaipur. Hij was zonder wat te boeken naar India gevlogen en ging in India verder zelf alles regelen. Was een prettig gesprek. Ondertussen was ik aangekomen op het nationale vliegveld, maar ik kon Kamala niet vinden, dus haar opgebeld. Eerst geen verbinding, maar later belde ze me terug. Wat bleek nu, ze was onderweg naar het internationale vliegveld opzoek naar mij, maar ik stond dus al op het nationale vliegveld waar onze volgende vlucht zou vertrekken. Kamala zat dus in die taxi en ik hoorde getoeter en veel verkeer en ze moest dus uit gaan leggen dat ze weer terug moest naar het nationale vliegveld. Na een klein half uur hebben we elkaar ontmoet bij de aankomst hal van haar vlucht vanuit Goa. Was blij om haar weer te zien. Samen wat gedronken en toen op weg naar de vertrekhal van de binnenlandse vlucht naar Trivandrum. Het was nog een stuk lopen daar naartoe, dus een keuze moment. Gaan we te voet of met de riksja. Er kwam al een man op ons af die een riksja had en Kamala heeft met hem onderhandelt over de rit naar de vertrekhal. Dat was mijn eerste ervaring met een riksja in India. Zo de drukte in samen met Kamala en al onze bagage er kon niks meer bij. Na een rit van ongeveer 5 min. waren we er. Toen inchecken bij Indigo, was nog even spannend of ze hier ook moeilijk deden over mijn roepnaam op het e-ticket. Maar gelukkig niks aan de hand ik mocht zo doorlopen. Zelfs het gewicht van de koffer was geen probleem, want de koffer van Kamala en die van mij waren allebei een paar kilo te zwaar. Toen wachten bij de gate en daarna met de bus naar het vliegtuig. Tijdens de vliegreis 1,5 uur heerlijk geslapen.

Op Trivandrum stond er iemand van het Ayurvedisch resort ons op te wachten om ons op de plaats van bestemming te brengen. De rit er naartoe was op z’n Indiaas veel toeteren en veel verkeer. Ik kwam ogen te kort om rond te kijken. Wat een kleurrijk land, maar ook veel armoede en vuil langs de weg.

Na een rit van ongeveer 45 min. Kwamen we aan bij het resort. Bij de receptie was er een fantastisch onthaal. Kamala zei, dat ik met open mond zat rond te kijken. Dat klopte ook wel, want mijn eerste indruk was geweldig, alles klopte, de omgeving, de mensen die ons onthaalde. Na wat uitleg werden we naar onze kamers gebracht. Ook hier weer geweldig, een prachtige kamer compleet met klamboe en alles keurig verzorgt. Het eerste wat ik deed was me lekker douchen, dat was wel nodig na zo’n lange reis, want alles bij elkaar was ik 29 uur onderweg geweest.

Na het douchen samen met Kamala gaan eten. Ik kreeg eerst uitleg over het buffet daarna heerlijk gegeten. Van alles geproefd, heerlijk al die verschillende smaken. Tijdens het eten waren er nog optredens van Indiase mannen die acrobatische kunsten vertoonden in touwen en aan een lange paal. Ook deden ze vuur vreten en vuur spuwen, indrukwekkend om te zien. Na het eten naar onze kamers gegaan. Ik ben als een blok in slaap gevallen.

Lieve groeten uit het zonnige India,
Bhavandeep

Vertrek naar India (tot in Dubai)


Om shantih

s’Morgens vroeg opgestaan en mijn  meditatie’s gedaan. Daarna aankleden, de koffer dichtgedaan en de tassen nagekeken of er alles in zat. Ontbijtje op en toen wachten tot Harvinder (iemand uit onze meditatie groep) me kwam ophalen. Ik had haar  gisteravond nog gebeld om nog 1 uur eerder te vertrekken, omdat de treinen niet allemaal reden op zondag. Ze was precies op tijd en toen op weg naar het station. Daar een kaartje gekocht en samen een kop koffie gedronken in de stationsrestauratie.

De treinen reden gelukkig allemaal op tijd. Harvinder heeft me uitgezwaaid en toen kon de reis echt beginnen. In de trein naar Schiphol was het druk, maar dat vond ik niet erg ik zat er heerlijk bij op mijn koffer en zo kon ik alvast wennen aan de drukte die ik in India misschien wel mee ga  maken. Ik was ruim op tijd op Schiphol, 4 uur voor vertrek. Het eerste wat ik op Schiphol ging doen was mijn roepies die ik bij de bank had besteld weer omwisselen naar euro’s. Want ik had van Kamala gehoord dat je geen roepies mag invoeren en ook niet uitvoeren en ook op internet waren er een paar site’s die dat bevestigde. Dus ik het risico niet genomen en mijn roepies omgewisseld.

Ik kon nog niet inchecken, dus in de vertrekhal bij Emirates zitten wachten tot de incheckbalie open ging. Daar mijn broodjes met gebakken ei heerlijk opgegeten (echte Hollander neemt z’n eigen broodjes mee). Om 12.30u ging de balie open en kon ik gaan inchecken. Maar dat ging niet vanzelf, want mijn e-tickets waren geboekt met mijn roepnaam en in mijn paspoort staan mijn doopnamen. Dus er kwam een mevrouw van Emirates naar mij toe en zei, dat ik contact moest opnemen met e-booker waar het ticket geboekt was om de naam te veranderen naar de naam die in mijn paspoort staat. Want het zou in India wel eens voor problemen kunnen zorgen. Dus ik gebeld met e-bookers en die zeiden, dat het wel 2 tot 3 uur kon duren om het aan te passen. Ze zouden gaan kijken wat ze voor me konden doen en ze zouden me terugbellen. Na 45 min. wachten was ik het beu, ik stond daar in onzekerheid en wilde nu wel eens weten waar ik aan toe was. Toen ik die mevrouw van e-bookers aan de lijn had vertelde ze me dat het niet meer aangepast kon worden en volgens hun was de enige optie dit ticket annuleren en een nieuwe boeken. Vanaf dat moment werd ik toch wel pissig ik stond met mijn rug tegen de muur en ook de mevrouw van Emirates zag dit nog als enige optie. Toch ging ze nog in overleg met haar supervisors en ik ondertussen wat gemediteerd om de rust weer te vinden. Na 10 min. kwam de mevrouw van Emirates terug met mijn paspoort en ik kon toch inchecken ze zouden er een aantekening van maken en in het vervolg wel goed opletten als je een e-ticket boekt. Nou dat gaat niet meer gebeuren, want even had ik de gedachte dat mijn reis bij de incheckbalie zou eindigen.

Door alle commotie was het inmiddels al tijd om naar de gate te gaan, dus tijd om op Schiphol wat rond te neuzen was er niet. Tijdens het wachten bij de gate met de organisator van de rondreis gebeld om te vragen of hij de tickets van de binnenlandse vluchten nog kon veranderen die stonden ook onder mijn roepnaam geboekt. Hij zou kijken wat hij voor me kon doen.

Het vliegtuig had wat vertraging door lichte sneeuwval. Om 16.00u zijn we de lucht in gegaan en eigenlijk zouden we om 14.40u vertrekken. De vlucht naar India verliep voor de rest vlekkeloos. Het vliegtuig was fantastisch, heerlijk eten goeie bediening, comfortabele stoelen en je eigen multiemedia scherm in de stoel voor je, waar je films, comedy’s het nieuws en sport op kon kijken. Echt een luxe en het is alsof je thuis op de bank zit zo relaxed.

De 6 uur vliegen waren zo voorbij. De tussenstop in Dubai was ook genieten, je stapt het vliegtuig uit en je loopt op pluche naar de aankomsthal en het vliegveld is er prachtig overal waar je kijkt is het mooi. Alles tot in de puntjes toe afgewerkt. Het was nog 3 uur wachten tot de volgende vlucht zou vertrekken. In die tussentijd nog genoten van een frietje en een salade van de Mac Donalds als afsluiting van het westerse leventje. De tijd was zo voorbij en de vlucht van Dubai naar Mumbai (India) verliep ook goed. Tijdens deze reis nog een ontbijtje op en 1,5 uur geslapen.

Inmiddels had ik nog een berichtje gekregen van de reisorganisator van de rondreis. Voor de eerste binnenlandse vlucht kon hij het niet meer regelen voor de andere misschien nog wel. Dat werd toch nog spannend dan.

Lieve groeten Bhavandeep.

zondag 20 januari 2013

Laatste dag voor vertrek.

Om shantih,

Eindelijk is het zover morgen gaat de reis van mijn leven beginnen.
De koffer staat klaar. Het gaat nu echt beginnen.

Donderdag afscheid genomen van de yoga groep en vrijdag op het werk van m'n collega's.
Vandaag afscheid genomen van m'n ouders en de kinderen.

Ik ben er helemaal klaar voor "India here i come".
Vanuit het winterweer hier naar de zon in India.

Iedereen bedankt voor de gelukswensen.

Lieve groeten van Bhavandeep.